Zašto volim WEB? Sajt majstor

Priče

Kako promovisati Fejsbuk fan stranicu

Kako promovisati Fejsbuk fan stranicu i dobiti puno fanova

Jednostavni saveti za Internet marketing, pretragu i poslovanje na Internetu Kako privući više fanova?

Fejsbuk fan stranice mogu da se promovišu na mnogo načina. Najefektivniji načini za promociju fan strane koje je veoma lako implementirati:


1) Pozovite prijatelje

Prvi korak je da pozovete svoje prijatelje kojim bi vaša stranica mogla da bude korisna, zanimljiva ili privlačna da vam se pridruže.

Promocija Fejsbuk fan stranice


2) Imejl promocija

Obavestite ciljne članove svoje mailing liste o novoj Fejsbuk strani. Fejsbuk vam omogućava da veoma lako uvezete sve svoje imejl kontakte. Kliknite na taster „Uvezi kontakte” i otvara vam se dijalog kao na slici:

Uvoz mailing liste u Fejsbuk


Da biste što više povećali vidljivost svoje Fejsbuk stranice, uključite URL adresu Fejsbuk strane u svoj imejl potpis za svu poslovnu korespodenciju.


3) Dodajte dugme “Sviđa mi se” na veb-sajt

Dodavanjem dugmeta “Sviđa mi se” na veb-sajt omogućavate posetiocima vašeg veb-sajta da saznaju za vašu Fejsbuk fan stranicu i postanu obožavaoci.
4) Poklonite fanovima nešto originalno

Jedan od najefektivnijih načina da povećate broj fanova i podstaknete ih da podele link ka vašoj Fejsbuk fan stranici sa svojim prijateljima jeste da svim fanovima poklonite nešto vredno, nešto što ne mogu da dobiju nigde drugde već samo na vašoj Fejsbuk fan strani.

Nekoliko ideja za poklone i posebne pogodnosti za fanove:

Besplatan proizvod – na primer, softver koji može da se daunlouduje ili knjiga u elektronskom formatu. U oba slučaja troškovi za vas su minimalni, a korist potencijalno velika.
Besplatna dostava proizvoda samo za Fejsbuk fanove
Ekskluzivni kupon samo za Fejsbuk fanove
Svake nedelje nova akcija samo za Fejsbuk fanove


5) Organizovanje takmičenja

Takmičenja su vrlo efektivan način da podstaknete Fejsbuk korisnike da postanu obožavaoci vaše strane. Takmičenja mogu da budu veoma privlačan podsticaj.

Dobar primer predstavlja nedavno takmičenje organizovano od strane I ja hocu Mac! Srbija gde je glavna nagrada bio iPod Touch plejer. Samo fanovi su mogli da učestvuju u nagradnoj igri i bore se za glavnu nagradu iPod Touch. Takmičenje je trajalo šest nedelja, a na kraju svake nedelje birao se pobednik za tu nedelju koji je osvojio iPod Shuffle. Na kraju šeste nedelje izabran je dobitnik glavnog zgoditka.


6) Reklamiranje na Fejsbuku

Najveća prednost reklamiranja na Fejsbuku jeste što reklame mogu da budu veoma dobro ciljane. Fejsbuk reklama može da cilja korisnike po lokaciji, starosnoj dobi, polu, obrazovanju, ključnim rečima, radnom mestu, jeziku, interesovanjima… Jako korisna opcija je što možete da ciljate konekcije određene fan strane, događaja ili grupe – što znači da možete da ciljate i fanove svojih konkurenata, prijatelje prijatelja itd. Ili, možete da ciljate isključivo korisnike koji nisu već povezani sa određenom fan stranom.

Ciljanje konekcija u Fejsbuk reklami


7) Učešće u grupama i drugim Fejsbuk fan stranama koje ciljaju vašu ciljanu javnost

Ovo je jako dobar način da privučete pažnju ciljnih korisnika. Ali postavite se kao pravi zainteresovani učesnik u interaciji koji dodaje vrednost svojim učešćem, a ne spamuje korisnike svojim linkovima. Fejsbuk je pre svega društvena mreža i najveći broj korisnika i fanova je tu radi druženja ili da bi naučili nešto novo, dobili odgovore na svoja pitanja i slično.


8) Reklamiranje na glavnim pretraživačima

Možete da pokrenete PPC kampanju ka vašoj odredišnoj stranici. Odredišna stranica ili landing page je ona na koju posetilac dolazi kada klikne na link ka vašoj Fejsbuk stranici.


9) Promocija Fejsbuk fan strane na Tviteru

Možete veoma jednostavno da povežete Fejsbuk fan stranu sa Tviterom ovde. Možete da izaberete da li želite da delite svoj status, slike, linkove, beleške, događaje.

Povezivanje Fejsbuk stranice sa Tviterom


10) Optimizujte Fejsbuk fan stranu za pretraživače i gradite linkove (link building) ka ciljnoj strani

Optimizacija Fejsbuk stranica se u izvesnoj meri razlikuje od SEO optimizacije sajtova. Detaljnije o optimizaciji Fejsbuk fan stranica možete da naučite u članku SEO optimizacija Facebook stranice.

 

Naša vizija je da osmislimo, kreiramo i dizajniramo za Vas.